Sales Leadership

Het salesvak is op meerdere fronten aan het veranderen. Iets waar we niet omheen kunnen en wat om een nieuw soort leiderschap vraagt. Maar hoe moet je als salesleider nu precies inspelen op deze veranderingen? Je zult merken dat doelen efficiënter worden bereikt wanneer je stuurt op verantwoordelijkheid en mensen de ruimte geeft om persoonlijke initiatieven te ontplooien. Als Salesleider zal je vanuit (zelf)vertrouwen moeten handelen. Ben jij hiertoe in staat?

Het commerciële landschap verandert

Een groot deel van de klantreis gebeurt vandaag de dag digitaal. Voor iedereen binnen het salesvak betekent dit dat we veel later in de aankoopcyclus met de klant in contact komen. Hierdoor verandert de rol van de verkoper en dit vraagt om een andere commerciële mindset.

Daarnaast heeft de salesleider te maken met een nieuwe generatie werknemers in sales. Deze nieuwe generatie groeide op in een online geconnecteerde wereld en hebben hierdoor waarschijnlijk normen, waarden en overtuigingen die anders zijn dan die van jou als salesleider of andere verkopers in je team. Juist deze generatie is wars van een directieve aansturing en excelleren juist bij een stijl van dienend leiderschap.

Beide aspecten vragen om een hele nieuwe leiderschapsstijl in sales. Maar hoe ziet dat nieuwe leiderschap er dan uit? En waar moet ik als salesleider dan aan voldoen?

Effectieve leiderschapsstijl ontwikkelen

Wil jij een sales leider zijn met een managementstijl die aansluit op de toekomst? Schrijf je in voor het SalesLEADERSHIP Event!

De salesleider van vandaag

Het sales leiderschap van vandaag draait om strategische besluitvorming en het vermogen om teamleden te inspireren en motiveren. Daarmee zorgen zij ervoor dat de verkoopmachine gaande blijft en commerciële doelstellingen overtroffen worden. Als salesleider ben je in staat vanuit een langetermijnvisie reële doelen te creëren. En motiveer je mensen vanuit mentorschap en besluitvaardigheid.

De salesleider van vandaag is dus een visionair. Een leider die zijn team fit en energiek houdt door het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling. En zeker niet onbelangrijk, een coach die inspireert en daarmee zorgt dat de mensen in het team het optimale uit zichzelf halen. De salesleider van vandaag is het fundament onder een effectieve verkoopcultuur waarbinnen verkopers kunnen excelleren.

Belangrijke competenties van een salesleider zijn:

  • Het kunnen ontwikkelen van een effectieve sales strategie
  • Werken vanuit oprechte emotionele intelligentie
  • In het bezit zijn van sterke communicatievaardigheden
  • In staat zijn een heldere stip op de horizon te plaatsen (doelen stellen)
  • Het vermogen om anderen te coachen, motiveren en inspireren

 

De nieuwe manier van leiderschap is er op gericht de verkoper veel meer vrijheid te geven in de werkwijze richting het behalen van doelen. Dit betekent dat de aansturing voornamelijk gericht is op het nemen van verantwoordelijkheden door de verkoper.

SalesLEADERSHIP event

Vanuit ervaring kunnen wij spreken dat een persoonlijke managementstijl voortkomt uit elementen van managers waarmee in het verleden gewerkt is. Gezien de eerder benoemde ontwikkelingen is dit vaak niet de meest efficiënte stijl en daarmee niet toekomstbestendig. Wil jij een sales leider zijn met een managementstijl die aansluit op de toekomst? Met het SalesLEADERSHIP Event helpen wij je jouw meeste effectieve leiderschapsstijl te ontwikkelen. Samen met coaches die in jouw schoenen hebben gestaan ga je opzoek naar de leiderschapsstijl die het beste bij jou en je team past. Na dit evenement kom je terug met een massief plan waarmee jij weet te sturen vanuit de talenten van jouw team. Je weet wat leiderschap voor jou betekent en hoe je dit vanuit jouw talenten optimaal kunt inzetten. Je weet hierdoor je team (verder) in beweging te krijgen, waardoor jullie efficiënter doelen behalen.

Iets wat je niet wilt missen dus… toch?

Nieuwsgierig?​

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op of kijk op onze trainingspagina.

Deze link is alleen beschikbaar voor klanten die toegang hebben tot een door SalesRESPECT® ontwikkelde Academy. Meer weten? Neem contact met ons op.