Meer inzicht.

Assessments

Om inzicht te krijgen in de saleskwaliteiten en ontwikkelkansen van jezelf of iemand uit het salesteam, maakt SalesRESPECT® gebruik van diverse assessment tools. Wij gebruiken hiervoor SalesStep en DISC. De keuze uit de verschillende sales assessment tools wordt gebaseerd op de
analysebehoefte van onze klant.

Alle assessment tools die wij gebruiken genereren heldere rapportages en worden teruggekoppeld via een uitgebreid persoonlijk gesprek met één van onze gecertificeerde coaches. Lees hieronder meer over de verschillende sales assessments tools en hun inzet, of neem direct contact met ons op.

SalesStep Assessment

SalesRESPECT sales training interim assessment

De Salesstep assessment tool is specifiek gericht op het salesvak. Het geeft inzicht in meer dan 20 competenties van zowel het hele salesteam als ieder afzonderlijk persoon binnen dat team. Ook brengt deze online assessment tool ontwikkelpunten en mindset in kaart. Met behulp van een overzichtelijk dashboard kun je het ontwikkelpotentieel in beeld brengen van zowel individuele salesmedewerkers als het team als geheel. Zo krijgt een organisatie helderder voor ogen welke vaardigheden aandacht behoeven en hoe een team evenwichtiger kan worden. Bij een vacature geeft Salesstep zo een zeer helder beeld van het benodigde profiel.

Scores worden in het dashboard uiteengezet aan de hand van drie dimensies, te weten de sales drives (motivatie), de sales attitudes en de sales skills. Er wordt tevens een rapport opgesteld van de uitkomsten.

DISC Analyse

De DISC-analyse brengt je voorkeursgedrag en -communicatie in verschillende omgevingen in beeld en geeft inzicht in het waarneembare gedrag van anderen. 


De uitkomst van de DISC analyse legt een belangrijke basis voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en het optimaal functioneren van teams. Het helpt bij het verbeteren van communicatie, het waarderen van andermans gedrag, het winnen van vertrouwen en bij het positief beïnvloeden van anderen. 


De DISC Persoonlijkheidsanalyse werd eind jaren ’20 ontwikkeld. Het is een kwalitatief hoogstaand en accuraat psychometrisch gedragsinstrument met een betrouwbaarheidsscore van rond de 90%.

Inzicht in drijfveren

My Motivation Insights is een veelgebruikt middel om individuen en teams inzicht te geven in hun dieper gelegen drijfveren en motivaties. Het kleurenprofiel en de TeamScan geven betrouwbaar inzicht waarmee het de prestaties van mensen en organisaties helpt verbeteren. De online vragenlijst, die je in 20 minuten kunt invullen, meet de drijfveren & motivaties en vertaalt deze naar een begrijpelijk kleurenprofiel. In totaal meten wij zeven verschillende drijfveren. Waaronder de kleur turquoise, de kleur van NU, die staat voor mondiaal bewust en relevantie.

Onze missie is het realiseren van beweging en groei op individueel-, team- en organisatieniveau door inzicht in drijfveren. Met als resultaat dat mensen het beste uit zichzelf halen en met plezier samen werken aan het succes van een organisatie.

Wij geloven dat tijd besteden aan je eigen persoonlijke ontwikkeling de beste investering is. En wij streven naar een wereld waar we elkaar beter begrijpen en we elkaars krachten gebruiken om te groeien.

De volgende stap in je ontwikkeling

Meer over jezelf te weten komen is de volgende stap in je ontwikkeling. Ben je benieuwd welk assessment het beste past bij jou wensen?

Deze link is alleen beschikbaar voor klanten die toegang hebben tot een door SalesRESPECT® ontwikkelde Academy. Meer weten? Neem contact met ons op.