Meer inzicht.

Sales assessment

Om inzicht te krijgen in de saleskwaliteiten en ontwikkelkansen van jezelf of iemand uit het salesteam, maakt SalesRESPECT® gebruik van diverse sales
assessment tools. Wij gebruiken hiervoor Sales Colors, SalesStep en ACT®. De keuze uit de verschillende sales assessment tools wordt gebaseerd op de
analysebehoefte van onze klant.

Alle sales assessment tools die wij gebruiken genereren heldere rapportages en worden teruggekoppeld via een uitgebreid persoonlijk gesprek met één van onze gecertificeerde coaches. Lees hieronder meer over de verschillende sales assessments tools en hun inzet, of neem direct contact met ons op via 085-8728000.

Sales Colors Verkoopanalyse

Sales Colors is een analysetool dat verkooporganisaties helpt om beter te presteren. Een verkoper ziet precies wat er moet gebeuren om de stap te maken naar betere resultaten. Het salesteam leert met meer salesfocus samen te werken.

De heldere analysedata zijn richtinggevend voor het verbeterplan dat deelnemers zelf opstellen. Verkopers gaan hierdoor op een gerichte manier aan de slag om prestaties te verbeteren. De Sales Colors App stimuleert het gewenste gedrag van het salesteam tijdens het werk én brengt verbeteringen in beeld.

Wilt u nog meer handvatten om Salesperformance te stimuleren?, maak dan kennis met ons commerciële cultuurprofiel. U ziet in één oogopslag of uw interne organisatie verkoop zodanig ondersteunt dat dit leidt tot meer Sales. 

Het verkoopassessment van Sales Colors is uniek en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de meest succesvolle verkopers en salesbedrijven van de afgelopen 10 jaar.

SalesStep Assessment

De Salesstep assessment tool is specifiek gericht op het salesvak. Het geeft inzicht in meer dan 20 competenties van zowel het hele salesteam als ieder afzonderlijk persoon binnen dat team. Ook brengt deze online assessment tool ontwikkelpunten en mindset in kaart. Met behulp van een overzichtelijk dashboard kun je het ontwikkelpotentieel in beeld brengen van zowel individuele salesmedewerkers als het team als geheel. Zo krijgt een organisatie helderder voor ogen welke vaardigheden aandacht behoeven en hoe een team evenwichtiger kan worden. Bij een vacature geeft Salesstep zo een zeer helder beeld van het benodigde profiel.

Scores worden in het dashboard uiteengezet aan de hand van drie dimensies, te weten de sales drives (motivatie), de sales attitudes en de sales skills. Er wordt tevens een rapport opgesteld van de uitkomsten.

ACT®-Meting

De ACT® meting is een uniek instrument, dat in staat is om in korte tijd (12 minuten) een persoonlijk profiel te schetsen. De meting wordt toegepast om het individueel welbevinden en de persoonlijke groei van medewerkers in een organisatie te meten, maar kan ook worden toegepast als een gedegen fundament in het recruitment proces.

ACT® onderscheidt zich van traditionele meetmethoden door verder te gaan dan de registratie van zichtbaar gedrag en cognitief denken. Het reikt tot het onbewuste, dat ongemerkt het menselijk gedrag aanstuurt. Dit doet de ACT®-meting door niet alleen gebruik te maken van woorden, maar ook van uitvoerig geteste en onderbouwde beelden. In de combinatie van woorden en beelden schuilt het unieke karakter van de meting.

De volgende stap in je ontwikkeling

Meer over jezelf te weten komen is de volgende stap in je ontwikkeling. Ben je benieuwd welk assessment het beste past bij jou wensen?

Deze link is alleen beschikbaar voor klanten die toegang hebben tot een door SalesRESPECT® ontwikkelde Academy. Meer weten? Neem contact met ons op.