Over SalesRESPECT®

Sales is een prachtig, maar niet te onderschatten vak. Het kan altijd beter! Al meer dan 15 jaar leert de SalesRESPECT® methodiek mensen en organisaties in binnen- en buitenland aantoonbare toegevoegde waarde te verkopen. Ons team put uit jarenlange eigen ervaring in sales, training, coaching, verandermanagement en business consultancy. Onze trainers en adviseurs doorzien daardoor goed de behoeften van een organisatie en salesafdeling, en weten bovendien op individueel niveau het maximale te halen uit de ontwikkeling van salesprofessionals.

Werken bij SalesRESPECT®

Heb je ook sales in je DNA en kun je een verhaal overbrengen? Als je ook onderdeel wilt uitmaken van de snel groeiende SalesRESPECT® formule, neem dan contact op. We ontmoeten je graag om te bekijken wat we voor en met elkaar kunnen betekenen!

Ons team

Jacco Aartsen Tuijn

Founder & owner

Met een lange carrière als key account manager, salesmanager en salestrainer weet Jacco als geen ander wat een kandidaat beweegt om in de sales te werken. Hij doorziet de behoeften van salesprofessionals en begeleidt hen al jaren in de ontwikkeling van hun vaardigheden. De door hem ontwikkelde SalesRESPECT® methodiek leert mensen en organisaties aantoonbare toegevoegde waarde te verkopen. Naast het trainen en coachen, helpt Jacco salesprocessen te optimaliseren. Procesverbetering gaat hand in hand met het aanleren van vaardigheden en het realiseren van gedragsverandering. Jacco deed zijn ervaring op binnen corporate en MKB+ bedrijven. Naast founder van SalesRESPECT® is Jacco ABNLP gecertificeerd NLP trainer en mede-eigenaar van SalesSCOUTS

Ben Poelman

Partner & owner

Ben heeft ruim 25 jaar ervaring in diverse sales functies. Hij is afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Scheveningen, dé opleiding in Hospitality Management. Deze opleiding gaf de basis voor een carrière in sales en verandermanagement. Ben heeft diverse commerciële rollen binnen het bankwezen vervuld, zowel aan de particuliere als de zakelijke kant. Daarnaast heeft hij ervaring in de zakelijke dienstverlening en de groothandel. Ben kan inspireren en motiveren en werkt op basis van vertrouwen. Zijn winnaarsmentaliteit en ervaringen in verandermanagement zorgen ervoor dat Ben impact kan maken als het gaat om cultuur, mindset en attitude binnen teams.

Geert van Hout

Partner & owner

Geert heeft een passie voor Sales. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in verschillende salesfuncties. Op 1 februari 2019 is hij toegetreden als Partner en Owner van SalesRESPECT®. Hij heeft 5 jaar gewerkt als bedrijfsmakelaar en heeft 15 jaar verschillende salesfuncties bekleed bij Océ/Canon in één van de meest competitieve markten; de printindustrie. Geert zijn drive, aanstekelijke enthousiasme en humor maken hem een gewaardeerde, resultaatgerichte sales trainer. Zijn expertise ligt op het vlak van Mindset, RESPECT® Methode, Social Selling, DISC en SalesStep Assessments.

Marco van Dam

Operationeel Manager & Trainer

Marco houdt van de constante ontwikkeling van mens en organisatie. Na zijn carrière in sales heeft Marco zich ontwikkeld tot expert op het gebied van verandermanagement, leiderschap, leren en coaching. Marco heeft voor diverse bedrijven transitie- en optimalisatieprocessen begeleid. Duurzame veranderingen beginnen altijd met een goed plan, de juiste mindset en heldere communicatie. Marco voegt hier een gezonde dosis humor, scherpte en empathisch vermogen aan toe. Als operationeel manager en trainer houdt Marco zich bezig met de ontwikkeling van onze interne organisatie, de optimalisatie en uitbreiding van onze diensten en het geven van training, coaching en advies.

Nineke Aartsen Tuijn

Office Manager

Nineke heeft meer dan 20 jaar ervaring in secretariële dienstverlening en office management en is een echte spin in het web. Nineke regelt alles wat nodig is om onze trainingen in alle opzichten te laten voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaard. Het organisatietalent van Nineke is cruciaal om de trainingen soepel en georganiseerd te laten verlopen.

Vragen?

Benieuwd hoe SalesRESPECT® uw organisatie kan ondersteunen? Meer weten over onze interim- of adviestrajecten of over onze trainingsmethodiek?