Wat bedoelen jullie toch met MINDSET en wat is dan de juiste MINDSET?

Zoals je wellicht al weet, verzorgen wij begin oktober een unieke meerdaagse training, gericht op leidinggevenden in een commerciële functie. Tijdens deze training zullen een scala aan onderwerpen de revue passeren. Eén van die onderwerpen, of misschien beter, overkoepelende onderwerpen, is het thema MINDSET. Wat in vredesnaam wordt daar nou mee bedoeld?

Wij snappen die vraag heel goed. Het is ook beetje een buzzwoord. Dat is op zich dan ook weer een woord om uit te leggen. Een buzzwoord is een modewoord dat geen duidelijke betekenis heeft. Met andere woorden, MINDSET is een woord wat uitleg behoeft.

Je hoort het vaak om je heen.

  • “Je moet zorgen voor de juiste MINDSET”.
  • “Ja, met zo’n MINDSET kom je er natuurlijk niet”.
  • “Als ik het even helemaal heb gehad en denk van duh allemaal, dan weet ik dat het tijd is om te werken aan mijn MINDSET”.
  • “Als ik gemberthee drink, kom ik weer helemaal in de goeie MINDSET”. En zo nog duizend voorbeelden.

 

Kennelijk heeft het iets te maken met hoe je je voelt, in welke staat je bent en misschien ook hoe de juiste gedachten helpen om je gewenste resultaten te halen. Blijkbaar heb je er ook zelf invloed op, want wat gemberthee voor de één doet, is voor de ander misschien een stuk hardlopen, een vastgeroeste overtuiging loslaten, een herinnering anders beleven, een duidelijk doel stellen, enzovoort.

Er zijn ontzettend veel figuurlijke knoppen waar je als mens aan zou kunnen draaien om je stemming, je gedrag en daarmee je resultaten te veranderen. Vaak is dat makkelijk, gebeurt het automatisch of met weinig inspanning. Een simpele gedachte aan iets wat je heel erg leuk vindt, beïnvloedt je stemming en daardoor je gedrag en resultaat. Soms is het lastiger. Er kunnen bijvoorbeeld diepgewortelde overtuigingen zijn die je ooit van dienst waren, maar nu niet meer helpen. Je loopt er op vast. Die overtuigingen vinden en veranderen kan wat meer van je vergen. Je staat immers voor de keuze om iets wat van jou is, iets wat je heeft geholpen, los te laten. Dat kan spannend zijn.

 

"Zodra je mindset verandert, verandert alles aan de buitenkant mee." 
- Steve Maraboli -
 

Terug naar het woord MINDSET.

Als wij daarover praten, bedoelen we dat je, afhankelijk van het resultaat wat je wilt bereiken, de mogelijkheid hebt om te kiezen voor het meest effectieve gedrag. Daarvoor is het van belang in de juiste stemming te zijn. Een simpel voorbeeld:

Als ik een eerste kennismakingsgesprek heb met een klant. Een inventarisatiegesprek, waarin ik behoeften wil ontdekken. Dan is dat een gesprek waarin ik veel vragen wil stellen en dus optimaal nieuwsgierig wil zijn. Als ik een dergelijk gesprek in ga met mijn ‘onderhandelingsstemming’, mijn dood of de gladiolen stemming, dan kan ik je het resultaat voorspellen. Dat wordt niets.

De juiste stemming zorgt voor het juiste gedrag en daardoor voor het gewenste resultaat. In dit geval. Nieuwsgierige stemming. Veel vragen stelen. Ontzettend veel informatie krijgen.

Zo werkt het met alles. Jij bent de bestuurder van jouw gedachten en daarmee van jouw resultaten. Vaak is het makkelijk, soms wat lastiger, af en toe ronduit moeilijk. Maar hoe dan ook ben jij verantwoordelijk. Dat is wat wij bedoelen met MINDSET.

In het trainingsprogramma voor leidinggevenden in een commerciële rol, zullen we jouw MINDSET onder de loep nemen. Wat gaat er goed en wat kan er anders? Hoe heb jij daar invloed op en hoe kan jij met jouw team nog mooiere, betere en leukere resultaten halen.

Wil jij nog beter begrijpen wat MINDSET is? Hoe je jezelf in de juiste mindset kunt zetten? En hoe je de mensen in je team kunt helpen naar een effectieve mindset?

Nieuwsgierig?​

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op of kijk op onze trainingspagina.

Deze link is alleen beschikbaar voor klanten die toegang hebben tot een door SalesRESPECT® ontwikkelde Academy. Meer weten? Neem contact met ons op.