De toegevoegde waarde van een sales training

Waarom zou je een sales training willen volgen? Je bent toch al goed? Bovendien is sales een vak wat je in de praktijk moet leren. Al die trainingen zitten boordevol tips en tricks waar je natuurlijk best wat van opsteekt, maar ach… druk, druk, druk. Stel jezelf maar eens de vraag hoelang geleden het is dat je echt hebt gewerkt aan jouw ontwikkeling als sales professional.

We gebruiken het voorbeeld vaak, vooral omdat het illustreert hoe belangrijk het is je voortdurend te blijven ontwikkelen. Stel je voor dat Ronaldo, Van Dijk of welke willekeurige topvoetballer of topsporter dan ook niet meer zou trainen? Simpelweg omdat ze al bewezen hebben dat ze het kunnen. Niemand is beter, dus waarom nog al die moeite? Een belachelijke vraag natuurlijk. Iedereen weet dat je als topsporter altijd zult moeten trainen, dagelijks. Hoe goed je ook bent. Waarom jij dan niet?

Groei van jouw sales vaardigheden

Het sales vak verandert, de wereld verandert, jij verandert en je klanten staan niet stil. Er zijn tientallenen redenen om te vooronderstellen dat jij de groei van jouw sales vaardigheden in de hand hebt. Doe je niets, dan zullen op termijn je resultaten tegen gaan vallen. Blijf je je ontwikkelen, dan blijf je fit en word je steeds een beetje beter. Door te trainen word je je eigen sales coach en heb je nog meer grip op jouw resultaten. Je neemt volle verantwoordelijkheid voor je persoonlijke ontwikkeling en blijft bij in het vak. Want mocht je denken dat het sales vak niet aan verandering onderhevig is, dan heb je het mis. Het wordt steeds belangrijker om echte en dus aantoonbare toegevoegde waarde aan je klanten te leveren. Hoe doe je dat? Welke aanpak is het meest effectief? Je leert het allemaal door de nieuwste ‘technieken’ op het gebied van sales te leren en te doorgronden. Want net als die topsporter en topsportster weet je en ben je ervan overtuigd dat je iedere dag een beetje beter kan worden en dus moet trainen.

Er zijn altijd redenen en excuses te bedenken waarom je nu even geen tijd hebt om jezelf te ontwikkelen in je vak. Maar serieus, is dat verstandig?

Tegenvallende resultaten voorkomen

Wil jij tegenvallende resultaten voorkomen? Blijf fit en wordt steeds een beetje beter.
Word je eigen sales coach en krijg grip op jouw resultaten!

Welke invloed heeft training op het succes van de sales afdeling?

Wat brengt training jou en jouw team of bedrijf? Sales succes is dus afhankelijk van jouw sales fitheid en die van je verkoop collega’s. Want stel je voor dat je met elkaar het volgende weet te bereiken:

  1. Verkoop van meer toegevoegde waarde
  2. Verdieping van de klantrelaties
  3. Meer omzet en meer marge
  4. Meer kennis over de klant
  5. Volledig aansluiten bij de behoeften van je klant
  6. Behoeften ontdekken die de klant zelfs nog niet kende
  7. Nog meer plezier omdat gesprekken leuker worden
  8. Eén verkoop taal met al je collega’s
  9. Het besef dat verkopen écht een vak is
  10. Een grote voorsprong op je concurrenten

 

Wie zou zich dan niet verder willen ontwikkelen?

Een sales trainer van SalesRESPECT

De sales trainers van SalesRESPECT zijn niet voor niets trainer sales. Het zijn experts die met de poten in de klei hebben gestaan en nog steeds dag in dag uit zelf verkopen. Doorgewinterde professionals die door de diversiteit aan klanten als geen ander begrijpen wat het sales vak inhoudt, welke ontwikkelingen er zijn en hoe zij anderen kunnen helpen om steeds beter te worden.

De SalesRESPECT® methodiek is de Haarlemmerolie, het smeermiddel, in de motor van de organisatie. Onze trainers leren je om meerwaarde te verkopen op een manier die je niet voor mogelijk houdt. Wij zijn verre van arrogant, maar krijgen telkens weer het bewijs dat zelfs de doorgewinterde verkoper bij ons de sales training verlaat met nieuwe energie en een volle rugzak met nieuwe kennis en vaardigheden.

Wat houd je tegen?

Nieuwsgierig?​

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op of kijk op onze trainingspagina.

Deze link is alleen beschikbaar voor klanten die toegang hebben tot een door SalesRESPECT® ontwikkelde Academy. Meer weten? Neem contact met ons op.